Slimme thermostaat

Slimme thermostaat

Meer grip op je energieverbruik? Met een slimme thermostaat zet jij de eerste stap. Energie besparen zorgt voor een lagere energierekening, dat wil jij toch ook? Een ander voordeel is dat het leefcomfort verhoogd wordt dankzij een slimme thermostaat. Hoe dan? Omdat je handmatig geen energie meer hoeft te regelen. Met een app op een smartphone of tablet kan de slimme thermostaat bediend worden. Hieronder lees je meer over de slimme thermostaat van 123smart.nl.

Wat is een slimme thermostaat?

De slimme thermostaat kent ook de hippe benaming Wi-Fi thermostaat. Wanneer deze in de woning is aangesloten, is de warmteregeling in de woning geregeld. Een slimme thermostaat leert van de leefgewoonten van de gebruiker en past de temperatuur dan aan. Als je op vaste tijden naar bed gaat of van huis bent, dan leert de thermostaat daar van en past dit dan automatisch toe. Alle CV ketels zijn in staat om samen te werken met de slimme thermostaten. 

Slimme thermostaat merken

Steeds meer merken bieden een slimme thermostaat aan. Bekende merken zijn Thermosmart, Tado, Honeywell en Nest. Ieder apparaat heeft eigen functionaliteiten en extraatjes ontwikkeld bij de thermostaat. Een tip is daarom om de apparaten met elkaar te vergelijken, om er zo achter te komen wat er het beste bij je past.  

Voordelen van de slimme thermostaat

Dat de thermostaat slim is, dat hoeven we je niet meer uit te leggen. Lees wel nog deze voordelen door, zodat jij ook overtuigd bent waarom jij er eentje nodig hebt:

 • Je weekritme is zo bekend bij de slimme thermostaat en zo past het apparaat de verwarming daar op aan.  
 • Het is mogelijk om via een app je verwarming hoger of lager te zetten.
 • Er zijn slimme thermostaten met een aanwezigheidssensor en die houdt dan bij of er mensen in de woning zijn. 
 • Slimme thermostaten kunnen samenwerken met andere domotica in de woning. 

Slimme thermostaat kopen

Uiteraard ben je ook overtuigd van alle voordelen die de slimme thermostaat voor jou heeft! Tijd om er daarom eentje te kopen. Waar let je dan op?

 • De juiste CV ketel is belangrijk, sommige slimme thermostaten kunnen alleen op een aan/uit ketel worden aangesloten. 
 • Aansluitingen en installatie, er zijn meerdere soorten aansluitingen:
  • Volledig draadloos: je hoeft in de woonkamer niets te regelen, je moet wel de thermostaat zelf plaatsen.
  • Bedraad: vaak loopt er een kabel van de woonkamer naar de ketel, daar sluit je dan de nieuwe thermostaat op aan. 
  • Deels draadloos: hierbij wordt er een module geplaatst op bestaande bedrading van de thermostaat die je momenteel in gebruik hebt (verlengstuk). 
 • Abonnementskosten: er zijn slimme thermostaten met een abonnement, bereken wat je moet betalen en wat jij ervoor terugkrijgt. 
 • Uitbreidingsmogelijkheden: er bestaan slimme thermostaatknoppen die de temperatuur in de hele woning nog beter kunnen regelen.

Met de tips van 123smart.nl zul je niet meer twijfelen aan de slimme thermostaat en er binnenkort zelf gebruik van maken.