Slimme verlichting

Slimme verlichting

Wellicht heb je wel eens van slimme verlichting gehoord. Ben je benieuwd naar wat dit precies is? Wij leggen het je uit, want slimme verlichting is voor iedereen een aangename toevoeging aan het interieur! Dit zorgt er namelijk voor dat je iedere lamp door het hele huis op afstand kunt bedienen. In sommige gevallen kun je de lampen met je telefoon of tablet in- en uitschakelen, terwijl andere merken gebruik maken van een afstandsbediening. Hieronder lees je meer over de slimme verlichting van 123smart.nl!

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting is er in allerlei soorten en maten. Er kan een onderscheid gemaakt worden in vier soorten:

  • Slimme verlichting en de slimme lampen.
  • Slimme fittingen.
  • Inbouwontvangers.
  • Slimme stekkers.

Om te beginnen zijn er slimme lampen. Dit zijn losse lampen (ook wel stand alone genoemd) die in een bestaande fitting geplaatst kunnen worden. Deze slimme lampen staan met elkaar in verbinding en kunnen vanaf telefoon of tablet bediend worden. Een aantal lampen zijn in kleur én felheid aanpasbaar. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice!

Daarnaast zijn er slimme fittingen. Dit zijn lampenhouders die in een fitting geplaatst kunnen worden. Op deze manier wordt jouw fitting slim, en kan de lamp op afstand bediend worden!

Ook zijn er inbouwontvangers verkrijgbaar bij 123smart.nl.

Tot slot zijn er de slimme stekkers. De slimme stekker is multifunctioneel en kan geplaatst worden in het stopcontact. Plug je lamp erin en vervolgens kun je door middel van een afstandsbediening of smartphone het stopcontact (én dus je lamp) in- en uitschakelen!

Hoe werkt slimme verlichting?

Hoe het precies in zijn werk gaat met de slimme verlichting hangt af van welke soort je hebt gekozen. De slimme lampen plaats je eenvoudig in een bestaande fitting. Deze werken ook direct als ze gekoppeld zijn aan je smartphone. Dit geldt ook voor de slimme fittingen. Maar de inbouwontvanger is wat moeilijker om te plaatsen. Vaak wordt deze optie gekozen bij nieuwbouwwoningen of als er verbouwd gaat worden. Tot slot zijn er nog de slimme stekkers. Dit is de meest eenvoudige manier om je verlichting slim te maken!

Er zijn diverse accessoires die ervoor zorgen dat je verlichting in- en uitgeschakeld wordt. Dit kan bijvoorbeeld via een wandschakelaar of een bewegingsdetector. Ook kan het via een app op je smartphone of via je tablet als je dat fijner vindt.

Slimme verlichting kun je ook instellen. Handig voor een vast ritme! Bepaalde lampen kun je aan laten gaan als je wekker af gaat. Maar je kunt lampen ook automatisch aan laten gaan wanneer je thuis komt.

Philips slimme verlichting

Een populair merk binnen de slimme verlichting is Philips. De bekende Philips HUE lampen kun je bijvoorbeeld automatisch aan laten gaan als je wekker afgaat. Maar ook kunnen deze beetje bij beetje feller worden. Je wordt er uitgerust mee wakker. De lampen van Philips staan er om bekend dat ze nog extraatjes bevatten, zoals op afstand kunnen dimmen met je smartphone. Daarnaast zijn er diverse varianten:

Witte varianten, hierbij kun jij de warmte van het licht zelf instellen, net als de helderheid.

Gekleurde varianten, je hebt de keuze uit erg veel kleuren en je kunt een bepaalde sfeer creëren.

Philips heeft ook een bewegingsdetector ontwikkeld waarmee de slimme verlichting beweging detecteert en vervolgens inschakelt.

Slimme verlichting kopen

Wil jij genieten van alle voordelen die slimme verlichten je biedt? Het leven wordt er een stuk aangenamer op wanneer je slimme verlichting gaat kopen. Bij 123smart.nl ben je dan aan het juiste adres. Hier vind je altijd deskundig advies, scherpe prijzen en we zijn betrouwbaar. Goed om je verder in te lezen en na te gaan welke slimme verlichting jij wilt kopen!