Slimme stekker

Slimme stekker

De beste slimme stekker kopen? Met onze tips gaat het zeker lukken. De mogelijkheden met een slimme stekker zijn eindeloos. Ieder merk heeft zijn eigen functionaliteiten. Maar wat is er mogelijk?

  • Meestal kun jij een tijdschema instellen voor het aanzetten en uitzetten van lampen.
  • Gaat het alarm af? De lampen kunnen dan automatisch aangaan.
  • Lampen aan combineren met een bewegingsmelder.
  • Energieverbruik meten van het apparaat, dat op de slimme stekker is aangesloten.

Lees op je gemak alle informatie door, zodat jij de beste keuze kunt maken dankzij 123smart.nl.

Wat is een slimme stekker?

Met een slimme stekkers wordt er gezorgd voor een slim stopcontact. Slimme stekkers stop je in een gewoon stopcontact. De slimme stekker heeft ook een stopcontact en daar stop je een stekker in van het apparaat dat je gaat gebruiken (zoals een lamp). Eenvoudig, zo is het namelijk een slim apparaat. Via de app alleen nog maar aan- of uitzetten en eenvoudiger kan het niet. Een aandachtspunt hierbij is dat er gekeken moet worden of dat er een basisstation nodig is, zodat de slimme stekker bediend kan worden met een app. Het kan namelijk per merk variëren. Als de slimme stekker met een basisstation werkt, dan is het een optie om diverse slimme apparaten te verbinden met elkaar. Tot slot is het belangrijk om een stabiel Wi-Fi netwerk te hebben.

Slimme stekker Google Home

Met de slimme stekker van Google Home kun je zonder koppelingen nog niet zoveel. Maar daar gaat snel verandering in komen. Diverse apparaten kun je koppelen met een slimme stekker, zo wordt het energieverbruik inzichtelijk.

Door middel van spraak kun jij apparaten aanzetten en uitzetten als je de slimme stekker hebt gekoppeld met een Google Home. Als dat je interesse wekt is het goed om op een aantal punten te letten:

  • Is de slimme stekker compatible met Google Home?
  • Lees het smart home protocol door.
  • Functies en prijzen vergelijken.

Hue slimme stekker

Met de Hue slimme stekker kun je andere apparaten in de woning koppelen aan je Hue systeem. Dit gaat eenvoudig in zijn werk:
Steek de smart plug in een stopcontact.
Doe de stekker van het apparaat in een plug.
Met de app kan alles in- en uit worden geschakeld.

Slimme stekker kopen

Het is niet iets wat je dagelijks doet, een slimme stekker kopen. Daarom nog een paar tips voor jou:

  • Slimme apparaten wil je met elkaar verbinden, koop daarom een slimme stekker van het merk waar je al apparaten van in de woning hebt.
  • Basisstation nodig? Per merk kan dat variëren, maar het is wel een aandachtspunt!

123smart.nl helpt jou bij het vinden van de juiste slimme stekker voor jouw woning.